Het uitgeefhuis sponsort OneMen

OneMen is een ontwikkelingsorganisatie die gelooft in de kracht van het individu. De sponsoring hiervan verloopt via een van de deelnemers aan de Arctic Challenge, Verkeerspro.nl.

Verkeerspro.nl zet zich specifiek in voor oneMen-pionier Joseph Win uit Myanmar (voormalig Birma), die strijdt met zijn organisatie Country Association for Rural Development (CAD) voor de ontwikkeling van de provincie Chin. Deze provincie wordt door de Junta verwaarloosd, omdat er geen grondstoffen te vinden zijn.

In het gebied zijn daarom weinig tot geen scholen en ziekenhuizen. Ook de infrastructuur is in slechte staat.Verkeerspro.nl heeft Joseph als pioneer gekozen vanwege zijn inzet voor het ondernemerschap in Myanmar en de connectie met wegvervoer. De Verkeerspro.nl Land Rover Discovery 3 rijdt voor de 4×4 terreinwagen van Joseph! Namens Verkeerspro.nl gaan Joan Blaas en Fritjof Terlingen de auto bemannen.

De Arctic Challenge Tour vindt volgend jaar plaats van 17 tot en met 23 januari 2010. Hierbij gaat het vooral om het navigeren, het uit- zoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden.  De Arctic Challenge Tour is een uitdaging voor een equipe van twee personen waarbij geheel Scandinavië wordt doorkruist en extreme omstandigheden tegen gekomen kunnen worden. Snelheid mag dan wel geen criterium zijn, de afstanden van de etappes zijn soms dusdanig lang dat dag en nacht doorgereden wordt en er dus aanspraak wordt gedaan op doorzettingsvermogen.

www.verkeerspro.nl
www.onemen.nl