Afwerking en speciale opties


Leeslint


leeslint

Bladwijzer in de vorm van een smal lint van textiel dat aan de kop van het boekblok wordt bevestigd. Leeslinten zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Een leuk extraatje, dat zorgt voor een duurzame uitstraling van het Jaarboek!


Glow in the dark inkt


glowinthedark

Het Jaarboek zelfs in het donker herkennen en terug vinden? Met glow in the dark inkt op het drukwerk zorg je voor een originele uitstraling. De inkt licht op in het donker!


Foam-cover


foamcover

Foam wordt aangebracht tussen het karton en de cover, waardoor de omslag dikker wordt en ingedrukt kan worden. Het toepassen van een foam cover op een Jaarboek geeft net dat beetje extra voor een strakke uitstraling.


Foliedruk


foliedruk

Een veredelingstechniek, waarbij een dunne kleur- of metaalfolie op het drukwerk wordt aangebracht. Het wordt veelal gebruikt in combinatie met een Kunstleer (balacron) cover. Het laten aanbrengen van folie (veelal goud of zilver) geeft het drukwerk een chique uitstraling. Uitermate geschikt voor een Jaarboek!


Matlaminaat


laminaat

Laminaat is een dunne, transparante kunststoffolie die op het papier van de cover wordt gelijmd. Mat laminaat geeft een matte uitstraling en wordt vaak gebruikt in combinatie met UV-spotlak. Naast de uitstraling geeft matlaminaat een duurzame bescherming tegen vuil, stof en krassen.


Pregen


pregen

Door persing met een vorm en tegenvorm wordt er een reliëf in het papier of karton aangebracht. Het drukwerk wordt op deze manier voorzien van elementen die diepte hebben.


UV-spotlak


UV-spotlak

Glanzende of matte lak op basis van UV-licht droging, die plaatselijk wordt aangebracht. Heeft een hoge attentiewaarde door het contrasterende effect. Met gebruik van UV-spotlak kunnen belangrijke elementen in het design van de cover worden uitgelicht.


Warmte lak


warmte lak

Met thermo inkt is het mogelijk verstopte boodschappen in het Jaarboek te plaatsen. Wrijf over de inkt en de onderliggende afbeelding of tekst wordt zichtbaar!