Offerte aanvragen

Vraag hier geheel vrijblijvend je offerte op maat aan! Om een juiste prijs voor je te kunnen berekenen, hebben we een aantal gegevens van je nodig.

Wat wil je laten maken?

Pas aan

Details

  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Pas aan

Uw gegevens

Beste

Bedankt voor je offerteaanvraag. Je ontvangt een bevestiging via e-mail.

Je ontvangt je offerte doorgaans binnen 2 werkdagen van ons.
Sluit venster

Papiersoorten

Papier is er in veel verschillende soorten, gewichten en maten. Voor iedere toepassing is er een geschikte papiersoort. We leggen je kort de 3 belangrijkste eigenschappen uit, zodat jij voor jouw drukwerk de juiste papiersoort kunt kiezen!

Gewicht papiersoorten

 

Papier is er in vele verschillende gewichten. Hoe zwaarder het gewicht, hoe steviger het papier is. Vaak zorgt steviger papier voor een betere en professionele uitstraling van het drukwerk. Zo wordt een visitekaartje bijvoorbeeld vaak op dik papier gedrukt en kan een reclamefoldertje prima worden gedrukt op licht papier. Voor bijvoorbeeld een bedrijfsbrochure wordt vaak gekozen voor zwaarder gewicht om zo een professionele uitstraling van de brochure te krijgen.

Het gewicht van papier wordt uitgedrukt in gram per vierkante meter. Zo gebruik je als papier voor in de printer bij je thuis bijvoorbeeld 80 grams. Voor het binnenwerk van een jaarboek wordt doorgaans 115 grams papier gebruikt, voor een simpele flyer 135 grams, voor een visitekaartje 300 grams en voor een ansichtkaart 350 à 400 grams. Nog zwaardere gewichten kunnen behaald worden door het gebruik van karton. In tegenstelling tot papier, is karton echter een stuk dikker en stijver en glanst het niet. Bij ieder soort drukwerk en de toepassing van het drukwerk, is dus een geschikte papiersoort te vinden.

 

Oppervlakte papiersoorten

 

Het oppervlak van papier kan glad of glanzend zijn, maar ook korrelig, met structuur of mat. Glad papier noem je gesatineerd. Dit papier is tijdens de productie onder invloed van warmte, druk en wrijving glad gemaakt. Dit proces wordt gedaan in een satineerkalander en noemt men satineren. Verschillende soorten zijn ‘mat mc’ (weinig gesatineerd), ‘silk of halfmat mc’ (gedeeltelijk gesatineerd) of ‘gesatineerd mc’ (volledig gesatineerd). Door satineren kan transparantie, gladheid, glans en bedrukbaarheid van papier worden beïnvloed.

 

Coating

 

Papier kan enkelzijdig of dubbelzijdig worden voorzien van een speciale coating. Zo’n coating noemt men een strijklaag en daarom spreekt men vaak van gestreken- of ongestreken papier. Je kunt door middel van een coating onder andere de uitstraling, bedrukbaarheid en kleur beïnvloeden. De houtvezels in het papier worden door machines chemisch bewerkt of voorzien van een speciale krijt laag. Gestreken papier is door de hoge dichtheid uitermate geschikt voor drukwerk op hoge resolutie, zoals bijvoorbeeld jaarboeken. Foto’s en teksten worden zo het scherpst gedrukt en kleuren zien er levendig uit.

 

Hulp bij het kiezen van de juiste papiersoort

 

Twijfel je over de juiste papiersoort voor jouw drukwerk of uitgave? Neem dan even contact met ons op. We adviseren je graag!

YPSA online editor, hoe is dit ontstaan?

Vanwege de toenemende vraag zijn wij in 2012 begonnen met het ontwikkelen van onze eigen software

Hoeveel kost het om een boek te laten drukken?

Het antwoord hierop is niet eenduidig: de prijs wordt grotendeels …

Foto’s van internet

Waarom is een foto van internet niet zomaar geschikt voor drukwerk?

Resolutie

Iedereen kent het begrip ‘resolutie’, maar wat is het nu precies?

Papierformaten

Welke verschillende (standaard) papierformaten en groottes zijn er?

Afloop en snijlijnen

Afloop en snijlijnen zorgen voor mooi schoon gesneden drukwerk.

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op!