Offerte aanvragen

Vraag hier geheel vrijblijvend je offerte op maat aan! Om een juiste prijs voor je te kunnen berekenen, hebben we een aantal gegevens van je nodig.

Wat wil je laten maken?

Pas aan

Details

  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
Pas aan

Uw gegevens

Beste

Bedankt voor je offerteaanvraag. Je ontvangt een bevestiging via e-mail.

Je ontvangt je offerte doorgaans binnen 2 werkdagen van ons.
Sluit venster

Hoeveel kost het om een boek te laten drukken?

De vraag: hoeveel kost het om een boek te laten drukken wordt nog wel eens gesteld aan ons. Wij  vertellen je hier graag alles over! Het antwoord hierop is helaas niet eenduidig: de prijs wordt bijvoorbeeld grotendeels bepaald door de hoeveelheid boeken die je in totaal afneemt, het formaat van het boek en de dikte van het boek. Maar ook de papiersoort en de afwerking van het boek spelen een belangrijke rol. Een softcover bijvoorbeeld (paperback) is voordeliger dan een hardcover. Bij hogere oplages worden hardcovers machinaal gemaakt en afgewerkt, maar bij lagere oplages worden deze nog met de hand afgewerkt bij de binder.

Een boek laten drukken, met extra veel opvalwaarde

Wil je uitpakken en jouw boek extra laten opvallen? Dan kun je er ook voor kiezen om je boek af te laten werken met een speciaal bandmateriaal. Denk hierbij aan kunstleder of een linnensoort. De mogelijkheden zijn eindeloos! Tot slot is je boek verder te verfraaien met bijvoorbeeld een thermopreeg, leeslint of foliedruk. Het uitgeefhuis kan je alle mogelijkheden laten zien aan hand van de vele materialen en voorbeelden bij ons op kantoor.

Foliedruk voorbeeld

Prijsopbouw van de drukkosten

Zo word je prijs bij ons ook opgebouwd: we starten met een basisprijs en van daaruit kunnen we extra opties toevoegen in het voorstel wat je van ons ontvangt. Bij iedere optie ontvang je de meerprijs per boek. Zo houden we het transparant en overzichtelijk. Het uitgeefhuis adviseert je graag bij je plannen: wat voor soort boek wordt het, wie is je doelgroep, verkoop je het in eigen kring of komt het bij de boekhandel te liggen? Is het een roman, dan zul je doorgaans voor een andere afwerking gaan dan wanneer je een kinderboek produceert. Daarnaast kan het in prijs schelen als we de productie plaats kunnen laten vinden in het buitenland. Het uitgeefhuis werkt nauw samen met een aantal leveranciers en hierdoor kunnen we bij oplages boven de 250 exemplaren vaak scherpe prijzen bieden.

Leeslint voorbeeld

Tot slot, voor ieder budget een boek!

Samenvattend heb je de kosten van een boek grotendeels zelf in de hand. Het is voor het uitgeefhuis geen probleem om te werken met budgetten. We horen graag wat je budget is en op basis daarvan kunnen we kijken wat er mogelijk is en hoe jij het maximale uit je budget kunt halen en een zo mooi mogelijk boek kunt produceren. Nieuwsgierig geworden wat het uitgeefhuis voor jou kan betekenen en wat jouw boekproductie zou gaan kosten? Vraag een offerte bij ons aan en een van onze collega’s neemt contact met je op!

YPSA online editor, hoe is dit ontstaan?

Vanwege de toenemende vraag zijn wij in 2012 begonnen met het ontwikkelen van onze eigen software

Hoeveel kost het om een boek te laten drukken?

Het antwoord hierop is niet eenduidig: de prijs wordt grotendeels …

Foto’s van internet

Waarom is een foto van internet niet zomaar geschikt voor drukwerk?

Resolutie

Iedereen kent het begrip ‘resolutie’, maar wat is het nu precies?

Papierformaten

Welke verschillende (standaard) papierformaten en groottes zijn er?

Afloop en snijlijnen

Afloop en snijlijnen zorgen voor mooi schoon gesneden drukwerk.

Papiersoorten

Voor iedere toepassing is er wel een geschikte papiersoort beschikbaar.

Kleurprofielen

Wat zijn kleurprofielen en waarom zijn ze zo belangrijk bij ieder ontwerp?

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op!